Bloggar från min IPhone

Har inte blivit något nytt från mig på länge nu. Har haft sjukt mkt att göra och tänka på, så har inte orkat. Hästarna sköter sig enormt bra, de fick nya "fötter" i Tors. Felix fick skor fram för att inte slita för mkt på dom nu när det börjar bli mer grus ute. Han skötte sig exemplariskt och fick veta att han har mycket bra hovar:D. Herman var duktig men tröttnade snabbt och stämplade hovslagaren på foten med det sista bakbenet. Han hade ingen vidare jätte kvalité på hovarna så dom kommer jag få hålla koll på. Spolade Hermans ben för första gången igår och han tyckte det var ett mycket konstigt påfund. Men lät sig hållas ganska bra ändå:) Ska bli så skönt att komma igång ordentligt med han nu när det börjar bli lite varmare.

Härligt underbart vårväder!!

Så underbart härligt det är sånna här vårdagar.
Bestämmde mig för att ta av Herman täcket idag när jag var i stallet då det var strålande sol och ca 5 grader varmt, inte ska man behöva gå med täcke då inte.
Väl i hagen när jag plockade av han täcket så såg Felix så avundsjuk ut så jag droppade hans täcken med.
Felix fäller ju som jag vet inte vad, han har aldrig fällt så mkt tidigare, så det kliar någe enormt på han så tror han bara blev glad då han och Herman nu kan klia varandra :D

Hur gör ni mrd täcken och så nu på våren?
(Herman har "bara" haft ett tunnt fodrat regntäcke (max 100gr) och Felix har haft termotäcke inne (100gr) och sedan ett regnskal ute ovanpå.)

Dag 30 - Framtidsplaner

Hmm har inga stora framtidsplaner än, de jag har för tillfället är att jag ska komma igång ordentligt med min träning med Felix, för att så småningom komma ut på lite tävlingar.
Planen med tävlingarna är nog lite att se hur långt vi kan komma. Har inget direkt slutmål.
Så det första delmålet jag har är att komma ut på lite LB tävlingar i dressyr och LD i hoppning (feg matte ;P)
Sen får vi se hur lång tid det tar att klättra uppåt om vi ens kommer att göra det.

Hermans planer är att han ska ridas in och sedan säljas, och vi tar allt i hans takt. Men kommer köra igång ordentligt nu när det börjar bli varmare.


Dag 29 - Morot

Morot?
Hmm, måste menas med vad det är som driver mig att fortsätta med ridningen och att sträva efter nya mål.

Det är så enkelt som att det inte finns nått bättre än när man känner att NU har vi lyckats. Gillar ju utmaningar och att man ska behöva kämpa lite för att komma frammåt, men såklart vill man även känna att det går just frammåt. Och ibland måste man ta ett steg bakåt för att komma just frammåt.

Så summerar det korta jag skrev genom ett ord: GLÄDJE det är det som är min morot ;)

Dag 28 - Mitt självförtroende inom hästsporten

Jaha, vad skriver man här då??
Tycker denna var riktigt knepig. Men testar då..
Jag har nog inte det bästa självförtroendet, även om jag vet att jag klarar av mkt mer än jag tror jag gör så tror jag inte på mig själv. Så det är något som jag definitivt måste träna på att bli bättre på.
Men det är knepigt även om det hela tiden blir lite bättre för var dag.

Måste hitta ett sätt att Boosta mitt självförtroende på.

Dag 27 - Min egna träning

Hmm jaha vad skriver man här då, tränar inte mer än ridningen och hundpromenaderna.
Behöver dock komma igång mer då jag känner att min rygg inte riktigt vill vara med alla gånger.

Dag 26 - Redskap/Utrustning jag inte klarar mig utan

Det är nog inte så jätte mkt saker jag MÅSTE ha, men klart att man kan känna att det här klarar jag mig inte utan, och "en" av de saker jag känner lite så för är mina träns, schabrak och benskydd/lindor. Älskar att matcha och att ha olika outfits beroende på vad jag är på för humör.
Sen så är ju min svettskrapa helt oumbärlig vid fälltid/lertid, har en tvåhands med "taggar" på ena sidan, den hade jag iof inte klarat mig utan.
Försöker att inte fästa mig vid materiella ting, men det kan ju vara svårt ibland att motstå frestelsen.


Dag 25 - Schema för en helt vanlig vecka

hmm det är mkt svårt att skriva en sån, då jag varierar väldigt mkt på vad jag gör, vissa veckor kan jag rida ut varje dag andra inte alls, men kan skriva hur det kan se ut.

                                Felix                                            Herman
Mån:                       
Jogg i ridhuset                                Longeras 15 min
Tis:                          Dressyrpass/Hopp                           Vila
Ons:                         Uteritt                                            Ledtränas
Tors:                        Dressyrpass                                   Vila
Fre:                          Markarbete                                    Longeras 15 min
Lör:                          Uteritt                                            Vila
Sön:                          Vila                                               Vila

Såhär kan en vecka se ut, Herman gör ju inte så mkt än men brukar göra nått med han iaf 2-3ggr/vecka än så länge, ska öka allt eftersom det blir varmare.

Dag 24 - Favoritbilder på killarna

En av favoriterna på Felix


Å en på Herman


Har inte så mkt bra bilder på Felix då han alltid "grimaserar" på bilderna jag tar *suck*
och Herman har jag inte tagit så mkt bilder på än, har inte haft tiden till det riktigt.

Dag 23 - Livet före killarna

Får väl egentligen skriva om livet före Felix.
Jag lixom många andra red på ridskola och hade sköthästar, och gick på gymnasiet.
Har ridit på ridskola sen jag var 5 år, skaffade mig skötponnier när jag var runt 8år , tävlade relativt mycket på ridskolan, men då mest klubbtävlingar.
Drömde om att skaffa mig en egen häst och tjatade hål i öronen på mina föräldrar, men fick alltid höra samma sak. När du kan köpa en själv.
Och idag är jag faktiskt nästan glad för det, på nått skumt sätt. Ungefär de sista 6 mån innan jag köpte Felix hände det ganska mkt i mitt liv.
Våren -03 togs båda mina sköthästar bort pga COPD, samma dag som jag tog studenten. Hur ska jag minnas denna dag? med glädje eller sorg?
Sökte jobb, jobbade som vikarie på ridskolan, blev skötare på en av de nyare hästarna efter att jag ridit han och blivit helt kär. Jobbade in på sommaren på ridskolan, blev tillfrågad om jag ville ta en stalltjänst, tackade ja,
följde med en kompis till hennes häst och hittade en häst jag bestämde mig för att jag skulle köpa, åkte på ridläger och träffade Felix, tyckte inte om han-tyckte om han-ville köpa han, fick ringa och tacka nej till den andra hästen,
åkte hem och letade stallplats som en idiot, blev lovad plats på ett antal ställen som aldrig ringde upp, lyckades efter många om och men äntligen hitta en som inte var det mest ekonomiska eller närmsta, men vad gör man inte för att få hem sin älskling.
Det var väl livet i korta drag, undrar ni mer ingående så får ni hojta till ;)

RSS 2.0