en till tävling..

Där du kan vinna detta  träns!!


Var med och tävla...

Var med och tävla du med...




http://stockholmsjenna.blogg.se/2010/march/tavling-i-samarbete-med-charlies-hast-hund.html

Felix skimmel, tigrerad eller skäck??

Felix har satt en såå konstig hårrem nu, ser typ tigrerad ut,  eller jag vet inte hur jag ska förklara det.. ser skit skum ut iaf..

Visst att de kan bli lite "flammiga" när de byter från vinter till sommar päls speciellt när de är klippta men iår tycker jag att Felix har gått lite väl mkt till överdrift, någon som har nån bra idé om varför han ser ut som han gör?

Ska ta och köpa B-vitamin för att se om det blir bättre men tvivlar på det då han ser extremt bra ut i pälsen i övrigt. Blänker super mkt :)


Vad Tycks om Felix nya look??



Den mörka fläcken på låret är inte en kissfläck..








Å en billd på hur Flix normalt ser ut..



Mysigaste ritten på länge!!

Åkte till stallet med Elin i Måndags och tanken var att vi skulle ridit i ridhuset men då var det massa som skulle tömköra som hade bokat ridhuset så det gick inte att rida där då.. *suck*
Vi gick då till ridbanan och hoppades på att det skulle funka att rida där men det visade sig vara aldeles för djup snö där för att det skulle funka. Så det blev en tur runt travbanan istället och inte var det så illa inte.
Eftersom Elin håller på att sätta igång Rapp så skrittade vi ett x antal varv i månskenet och till hoande ugllor.
Travade även två "långsidor" Felix var hur pigg som helst men höll sig i skinnet. Han gillar ju att rejsa på rakorna.
Blev ca 1 tim ridning och trots att vi var lite "trumpna" innan då vi inte  kunde rida i rihuset så hade det ändrat sig totalt efter vår ritt.. SÅÅÅ mysigt det var..


Elin har nu flyttat Rapp till Ekeby!

Igår bar det av för Rapp. Vi åkte vid 10 för att städa box, packa alla saker göra iordning Rapp. Var lite strul med att få tag på ägaren till släpet de skulle hyra, men efter mycket om och men så fick de tag på henne..
Då var det bara till att börja lasta han, trodde vi ja..

Rapp började precis som "vanligt" med att gå upp på rampen, när framhovarna nästan e inne i transporten gör han en helomvändning på bakbenen och drar med en ur transporten. Så höll vi på i drygt 2 timmar, och jag ska inte glömma att han slet sig 4 ggr och galopperade runt hagarna och tyckte han var skitsmart. Fick sin matte att traska genom 70-80cm djup snö oxå.. Det tror jag med all säkerhet att han gjorde med flit..

Vi fick lite tips men det tog ändå ca 20-30 min innan han gick in, väl inne står han ju from som ett lamm, så det är ju bara en fix idé att han inte ska gå in.. Men vi har nu kommit på hur vi ska göra nästa ggn..
Och tro inte att vi inte testat nästan allt.. Glöm ALLT som heter linor bakom rumpan, folk bakom, lina runt bommen, mat i transporten, hink med havre, morötter.. inget av det funkar..

Det gäller "helt enkelt" att ha träns med lina och grimma med grimskaft, leda in med grimskaftet och när han backar/"hoppar" iväg är det "bara att" hålla emot med linan istället.. Tillslut insåg han att det inte var nån idé att bråka och traskade rakt in.. *SUCK*

Vaknade iaf med JORDENS värk i axlar och överarmar idag, otränad?? hmm näe absolut inte.. Så det var inte lockande att traska till jobbet och mocka massa boxar idag.. Det var inte bara mockningen som var jobbig idag utan mer eller mindre allt, växla bilen, svänga, bära småsaker, bara att hälla upp dricka i glaset känns..
AJ AJ..
Hittade även två blåmärken som jag inte har nån aning om hur jag fick, men såklart så gör även de ont..

När jag var å pussade lite på felix i stallet idag så såg Rapp ut att ha landat riktigt bra, käkade och såg allmänt nöjd ut.. Och Felix såg ut att tycka det var kul med en till granne..

Rapp till vänster..


Gud så dålig man är!!

Är sjukt dålig på att uppdatera bloggen, men har som jag skrivit lite om i den andra bloggen alldeles för lite tid  för att hinna med allt jag vill.. :(
Senaste tiden har det blivit mest sporadisk ridning när det gäller Felix, pga tidsbristen. Men det kommer bli bra om ett par veckor då pojkvännen får tillbaka sitt körkort;P och en till bil införskaffas..

Felix känns trots allt att vara vid gott mod, han har inget emot att ta en luffs tur i skogen ist för att träna i ridhuset. Men jag är sjukt sugen på att komma igång med tävling/träning på allvar nu i år. Målet är att ha startat minst en L:A1 med godkänd procent. Det känns som ett väldigt rimligt mål.

Måste även komma igång med hoppträningen för Felix skull, han gillar ju  att hoppa. Går det bra och matte samlar sina nerver så blir det förhoppningsvis nån 90cm start oxå..

RSS 2.0